header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

Jongste Jeugd/ Funkey

 

Jongens, Meisjes, Papa’s en Mama’s

Hockey is een hele leuke sport. Hockey is een sport waar we hier in Nederland heel goed in zijn. Gouden en zilveren medailles op de Olympische Spelen, Wereldkampioen, Europees kampioen, de dames en de heren. Met hockey winnen ‘we’ nog wel eens wat. HCE is een ontspannen familieclub waar het heel goed hockeyen is. Ook de sfeer langs de kant bij HCE is altijd heel gezellig.

 

Wanneer kan je lid worden?

Vanaf 5 jaar kan je bij HCE lekker bewegen, leuk samen met elkaar spelen en kennismaken met hockey: funkey. Funkey heeft als doel om kinderen spelenderwijs goed te leren bewegen, waarbij verschillende vormen van hockey gebruikt worden.
Funkey wordt gegeven in kleine groepjes en omvat loopscholing, balvaardigheid en een vorm van hockey. De lessen worden gegeven door een ervaren trainer/ trainster.
Als je vanaf 5 jaar al hebt getraind kan je zodra je 6 jaar bent worden ingedeeld bij een F team.
 
Zowel voor de eigen veiligheid als de veiligheid van de anderen is enige basisvaardigheid met de stick noodzakelijk. Alle kinderen, ook ouder dan 6 jaar, beginnen daarom met een aantal maanden training. Afhankelijk van je leeftijd en de individuele vooruitgang wordt je vervolgens ingedeeld in een team. 

 

5 jaar

 

6 jaar

Funkey

 

F-drietal

Doen spelletjes over het hele veld

 

Spelen op 1/8 veld met 4 doeltjes

 

7 jaar

 

8 jaar

 

F-viertal

 

E-zestal


Spelen op 1/8 veld met 4 doeltjes en na de winterstop met 2 doeltjes

Spelen op ¼ veld met 2 doelen

 

9 jaar

 

E-achttal

 

Spelen op ½ veld met 2 doelen

 

10 en 11 jaar

 

D-elftal

 

Spelen op heel veld

 

12 en 13 jaar

 

C-elftal


 

14 en 15 jaar

 

B-elftal


 

16 en 17 jaar

 

A-elftal


 

18 jaar en ouder

 

Senioren/Veteranen/Trimhockey


 


Wanneer gaan we hockeyen?
De eerste periode van het seizoen loopt van begin september tot half oktober (herfstvakantie), de tweede periode begint na de herfstvakantie en duurt tot de winterstop. In de winterstop wordt indien mogelijk, vanaf de E’s de zaalcompetitie gespeeld. De derde periode buiten loopt van begin maart tot medio juni.

 

Wedstrijden

HCE wil dat je zo snel mogelijk wedstrijden gaat spelen. Dat is het allerleukste en dan leer je ook het snelst lekker te hockeyen. Meestal beginnen de drietallen F-teams na de herfst met wedstrijden te spelen. Als er wedstrijden gespeeld gaan worden, zullen twee ouders coach van het team moeten worden. Ook zullen er twee ouders spelbegeleider moeten worden. De spelbegeleider helpt in de wedstrijdjes de kinderen van eigen en andere team om leuk en eerlijk te spelen. Als het team wedstrijden gaat spelen zullen de ouders door HCE worden benaderd om coach of spelbegeleider te worden. Zonder coach en spelbegeleiders kan de wedstrijd niet doorgaan.


Wat heb je nodig?
Kunstgrasschoenen zijn wel een aanrader. Een gebitsbeschermer en scheenbeschermers zijn noodzaak! Als kleding kan je gewone sportkleding aantrekken. Pas als je officiële wedstrijden met een team gaat spelen zal je het clubtenue aan moeten schaffen. Tenslotte het belangrijkste: een hockeystick! Deze kun je voor de 2 proefweken bij ons in het clubhuis lenen. Daarna koop je je eigen stick. De stick moet tot je navel komen!

 

Funkey
Voor funkey heb je aan sportkleding en gymschoenen genoeg! Hockeyschoenen, scheenbeschermers en een bitje zijn voor funkey nog niet nodig.


Wil je kennismaken met de hockeysport?

Als je zin hebt om eens te kijken of hockey iets voor jou is dan kan je bij HCE twee weken meetrainen. Met vriendjes en vriendinnetjes van school of van een andere hobby of heel stoer, in je eentje kijken of de sport wat voor jou is.

 

Je meldt je aan via deze website Dan wordt je meteen lid van HCE maar je kan tot twee volle weken na de inschrijving opzeggen zonder dat er iets betaald hoeft te worden. In die twee weken train je dan lekker mee om te zien of hockey bij HCE iets voor je is. Wil je in die twee weken opzeggen dan mail je dat naar [email protected]

Je ontvangt van de opzegging een bevestiging van HCE middels een e-mail naar het bij HCE bekende e-mailadres van jouw ouders.

 

Je kunt je aanmelden op deze website. De verdere procedure is daar ook toegelicht.

 

Heb je bij HCE in het voorjaar sportpret gevolgd dan weet je hoe het is om bij HCE te hockeyen en is dit arrangement niet meer mogelijk.”

 

Trainen

Bij HCE trainen alle kinderen vanaf 6 jaar twee keer in de week. Dus niet alleen de beste teams. De 5 jarigen op funkey ‘trainen’ één keer per week op de woensdagmiddag.


De reguliere trainingen zijn woensdagmiddag vanaf 14:30 uur tot 17.30. De jongste kinderen komen het vroegst op de middag aan de beurt en zo verder.

Op vrijdag is er een trucjestraining die van 17:00 tot 18:00 duurt. De trucjestraining is een inlooptraining voor alle kinderen tot 11 jaar en is heel erg populair.

 
Enkele huishoudelijke opmerkingen:
- We kijken bij definitieve aanmelding als lid in welk team je wordt geplaatst;
- Denk dus om scheenbeschermers én gebitsbeschermer. Deze zijn ook bij de training verplicht.
- Als je zeker weet dat je lid wil worden van HCE, kan je ook een broek of rokje en kousen met HCE logo kopen. De shirts zijn op de linkerborst voorzien van het HC Eelde logo en de naam van onze jeugdsponsor Rabobank. Er komt binnenkort een webshop via de HCE website waar je het nieuwe HCE tenue kan kopen.
 

Heb je het bovenstaande gelezen en wil je je aanmelden als lid? Klik dan hier.

 

Vragen?

Heb je nog vragen dan kan je een e-mail sturen naar [email protected]

 

HCE is een familieclub waar we met goede training volgens het Dutch Field Hockey System in een leuke sfeer alle kinderen van hockey willen laten genieten. Goed leren hockeyen en daarbij veel lol aan beleven, dat is waar wij het voor doen. Winnen komt dan vaak vanzelf.


Tot op de hockeyvelden van HCE!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Agenda

Nog geen agenda punten.