header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

Hockey in de winter

7-12-2019

Hockey en kou


Ligt er sneeuw op het veld of ijs? Niet spelen. Als je over de sneeuw of ijzel loopt merk je wel of het allemaal bevroren is en als dat zo is, ook als dat maar een deel van het speeloppervlak, is het vanwege gladheid en dus kans op ongelukken, niet verantwoord om er op te spelen. Vorst kan er voor zorgen dat hockeyballen die volledig uit kunststof zijn gemaakt, bros worden en uiteen kunnen spatten. Ook sticks die eveneens geheel uit kunststof zijn gemaakt, worden bros en breken gemakkelijk. Dit verschijnsel leidt veelal tot de beslissing om er maar mee te stoppen.


Veld 1 en 2

Spelen op het semiwaterveld is bij strenge vorst verboden. Het semiwaterveld is half ingestrooid met zand. Daardoor speel je dus op de vezels. De vorst maakt de kunststofvezels bros, waardoor ze gemakkelijker breken. Daardoor slijt het veld harder. Spelen bij lichte vorst is geen probleem. Denk er wel aan dat het veld gladder is en het stuitergedrag van de bal ook anders is.


Sproei-installatie

Voor het begin van de vorstperiode, direct na de laatste competitiezondag wordt de sproei-installatie door de firma Mölder, specialist in sproei-installaties (http://www.molder.nl/), vorstvrij gemaakt. De installatie kan dus in de winterstop niet gebruikt worden. Vlak voor de eerste competitiewedstrijd na de winterstop, wordt het water weer op de sproei-installatie gezet en kan er weer gesproeid worden.

Gerelateerde nieuwsberichten

Zaalhockey schoenen

Agenda

Nog geen agenda punten.